Консультація

Закон про державну мову

16.05.2019 року був опублікований Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” (далі – Закон). Набрання чинності відбудеться 16.07.2019, а для значної частини положень встановлено перехідні періоди строком від 6 місяців.

Закон суттєво впливає на інформацію для користувача (маркування продукції, інструкція, інтерфейс), рекламні та промоційні матеріали, веб-сайти, публічні заходи (семінари, конференції) та багато іншого. Ми підготували аналіз найважливіших змін, що впливають на обіг саме медичної продукції, харчових продуктів, засобів для дезінфекції та косметичних засобів (відкрити у PDF файлі).

Зауважимо, що при розробці інформації для користувача фахівці компанії “Кратія” враховують вимоги галузевого та суміжного законодавства, а також заздалегідь рекомендували застосовувати найважливіші норми нового Закону. Маємо підстави вважати, що для переважної більшості продукції наших партнерів маркування та інструкції вже враховують нові вимоги та можуть не потребувати змін. Проте рекомендуємо виробникам та їх представникам переглянути відповідність продукції вимогам нового Закону, особливо:

  • стосовно повноти та відповідності маркування;
  •  щодо локалізації користувацького інтерфейсу (UI / GUI);
  • щодо використання української мови у рекламних та промоційних матеріалах, на веб-сайті;
  • національним виробникам за моделлю OBL-OEM.

Протягом двох тижнів ми оновимо внутрішні гайдлайни щодо маркування, які будуть доступні клієнтам компанії за запитом.

Запрошуємо до участі у семінарі щодо маркування продукції у сфері охорони здоров’я (медичні вироби, харчові продукти, засоби для дезінфекції та косметичні засоби), який відбудеться 21 червня 2019 року (п’ятниця). Детальная інформація доступна за запитом на електронну адресу education@cratia.ua

ПОПЕРЕДНЯ НАСТУПНА
Будьте в курсі - підпишіться на нашу розсилку.

Ми професійно виконуємо реєстрацію лікарських засобів, оцінку відповідності медичних виробів, сертифікацію косметики, засобів для дезінфекції та спеціальних харчових продуктів в Україні.
Найкраще про нашу експертизу та якість роботи можуть розповісти наші партнери, міжнародні корпорації та національні виробники. За більш ніж 15 років роботи ми виконали роботи для:

  • понад 150 виробників лікарських засобів та активних субстанцій,
  • понад 800 виробників медичних виробів та техніки,
  • понад 300 виробників спеціальних харчових продуктів та косметичних засобів.
Необхідна консультація?
Залиште заявку і ми зв’яжемось з Вами: