Наказом Міністерства Охорони Здоров’я України № 1247 від 17 липня 2024 р. затверджені Методичні рекомендації із застосування Технічного регламенту на косметичну продукцію стосовно пограничних груп косметичної продукції. Технічний регламент визначає косметичну продукцію як «будь-яку речовину або суміш, призначену для нанесення на різні зовнішні ділянки тіла людини (епідерміс, волосся, нігті, губи, зовнішні статеві органи), зуби, слизову […]
Нове у маркуванні харчових продуктів
Угода про Асоціацію зобов’язує Україну гармонізувати своє законодавство з Європейським Союзом. Як наслідок цього, в 2019 році в Україні вступили в силу кілька законодавчих актів, що встановлюють правові та організаційні засади про інформацію для споживачів, які вплинули на маркування харчових продуктів, в тому числі дієтичних добавок, дитячого та медичного харчування.
Ми підготували аналітичну статтю про сукупні зміни та нововведення даних документів, а саме Закону про інформації для споживачів харчових продуктів, мовного закону, наказу про зазаначення одиниць виміру відповідно до Міжнародної системи одиниць СІ та інших законодавчих актів, які впливають на обіг харчових продуктів в Україні.
Стаття в PDF українською мовою | російською языке | англійською мовою
13 лютого 2020 року в офісі компанії «Кратія», ми проведемо семінар російською мовою про вимоги до легалізації та маркування харчових продуктів в Україні. Програма семінару також буде включати інформацію про НАССР для національних виробників, ринковий контроль і відповідальність операторів ринку. Для попередньої реєстрації напишіть нам на education@cratia.ua.